logo-bioboer
Aer en de vogels

VOGELS

bijNet als vogels zou Aer stiekem ook wel willen vliegen. Om samen met zijn vliegende vriendjes een liedje te fluiten en ze te helpen zoeken naar eten. Als echte bioboer zorgt hij voor de weidevogels rond de boerderij.

Vliegende vriendjes

Op de akkers rond een boerderij leven weidevogels. Weidevogels zijn vogels die hun nest maken op de grond in het weiland. Het liefst doen ze dat in de buurt van hun favoriete maaltje, knapperige en sappige insecten! Zodra de weidevogelkuikens uit het ei komen gaan ze al meteen zelf op zoek naar lekkere insecten-snacks, tot wel 1000 per dag.

Aqua en de bloemen

Maak kennis met Aer

Bioboer Aer houdt rekening met de weidevogels! Aer helpt weidevogels te beschermen door:

bij...kleurrijke bloemen en kruiden te zaaien rond en op de akkers. Dit trekt insecten aan die weidevogels graag eten als snack.

bij...geen gif of kunstmest gebruiken. Er zijn andere manieren om onkruid en plaag-beestjes die de gewassen opeten te bestrijden. Er zijn veel insecten die de boer een pootje kunnen helpen, juist ook bij het bestrijden van die ongewenste indringers.

bij...weidevogels rust en ruimte te geven om te eten en te broeden. Dit door in het broedseizoen het weiland niet te maaien en het oogsten uit te stellen.


Zelf bioboer worden?

Heb jij de gratis ontdekkingsposter al opgehaald in de winkel? Samen met de stripfiguurtjes Ignis, Aer, Terra, Aqua, Juul en Junior leer je hoe je de bodem verzorgt waarop ons eten groeit. In deze aflevering neemt bioboer Gerrit je mee op zijn land.

Bekijk de volgende video