logo-bioboer
Juul en Junior en hun recepten

Mexicaanse sla wraps

bijDeze heerlijke Mexicaanse sla wraps maak je in 15 minuten voor 4 personen.

Benodigdheden

15 g koriander

1 limoen

1 tl chilipoeder

1 tl komijnpoeder

2 el olijfolie

Peper en zout

150 g maïs (blik)

250 g kidney bonen (blik)

200 g cherry tomaten

1 avocado

1 krop sla (kies voor een stevig blad zodat de wraps makkelijk te vullen zijn)

Bereidingswijze

bij

Hak de koriander fijn en houd 1 tl apart voor de garnering.

bij

Rasp de limoen en pers het sap uit de limoen.

bij

Meng de koriander met de limoenrasp en sap, chilipoeder, komijn en olijfolie tot een dressing. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

bij

Laat de maïs en bonen uitlekken, spoel de bonen evt. even om als het sap in het blik wat dik is en om de kidneybonen blijft zitten.

bij

Snijd de tomaatjes doormidden en snijd de avocado in blokjes.

bij

Meng de maïs, bonen, tomaten en avocado tot een salade. Meng de dressing erdoor.

bij

Was de slablaadjes en laat even uitlekken. Vul daarna de sla wraps met de Mexicaanse salade en garneer met wat koriander.

bij

Ben je geen fan van koriander, dan kun je ook peterselie gebruiken.

Werk je in de keuken liever niet vanaf een scherm? Download en print het recept!


Download het recept


Dit recept is beschikbaar gesteld door:

bij

Zin in nog meer lekkere recepten? Kijk op: ekoplaza.nl/recepten


Terug naar de recepten!