Benodigdheden
15 g koriander
1 limoen
1 tl chilipoeder
1 tl komijnpoeder
2 el olijfolie
Peper en zout
150 g maïs (blik)
250 g kidney bonen (blik)
200 g cherry tomaten
1 avocado
1 krop sla (kies voor een stevig blad zodat de wraps makkelijk te vullen zijn)
Bereidingswijze
Hak de koriander fijn en houd 1 tl apart voor de garnering.
Rasp de limoen en pers het sap uit de limoen.
Meng de koriander met de limoenrasp en sap, chilipoeder, komijn en olijfolie tot een dressing. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Laat de maïs en bonen uitlekken, spoel de bonen evt. even om als het sap in het blik wat dik is en om de kidneybonen blijft zitten.
Snijd de tomaatjes doormidden en snijd de avocado in blokjes.
Meng de maïs, bonen, tomaten en avocado tot een salade. Meng de dressing erdoor.
Was de slablaadjes en laat even uitlekken. Vul daarna de sla wraps met de Mexicaanse salade en garneer met wat koriander.
Ben je geen fan van koriander, dan kun je ook peterselie gebruiken.
Werk je in de keuken liever niet vanaf een scherm? Download en print het recept!
Dit recept is beschikbaar gesteld door:
Zin in nog meer lekkere recepten? Kijk op: ekoplaza.nl/recepten