Benodigdheden
400 gram krieltjes
1 bos radijs
4 Ekoplaza eieren, hardgekookt
2 Puur NL tomaten
200 gram peultjes
150 gram gemengde sla
180 gram sojaboontjes
10 sprietjes bieslook, fijngeknipt
4 eetlepels Ekoplaza olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel mosterd
1 eetlepel water
Bereidingswijze
Boen de krieltjes schoon en kook ze in 20 minuten gaar (schillen is niet nodig).
Was de radijsjes en snijd ze in kwarten. Snijd ook de tomaten en de eieren in parten.
Kook de peultjes in 2-3 minuten beetgaar. Stort de peultjes in een vergiet en laat ze ‘schrikken’ onder koud stromend water, zo blijven ze lekker knapperig en frisgroen van kleur.
Meng de sla met de peultjes en radijs in een grote schaal of slabak. Voeg ook de sojabonen toe.
Maak de dressing: doe alle ingrediënten in een jampotje, deksel erop en schudden maar (de dressing in een kom mengen kan ook). Giet de dressing over de salade en schep voorzichtig om.
Voeg de in partjes gesneden krieltjes, de tomaten en eieren bij de rest van de salade. Klaar is de salade: tijd om op te scheppen.
Werk je in de keuken liever niet vanaf een scherm? Download en print het recept!
Dit recept is beschikbaar gesteld door:
Zin in nog meer lekkere recepten? Kijk op: ekoplaza.nl/recepten