logo-bioboer
Juul en Junior en hun recepten

Opschepsalade

bijDeze heerlijke opschepsalade maak je in 15 minuten voor 4 personen.

Benodigdheden

400 gram krieltjes

1 bos radijs

4 Ekoplaza eieren, hardgekookt

2 Puur NL tomaten

200 gram peultjes

150 gram gemengde sla

180 gram sojaboontjes

10 sprietjes bieslook, fijngeknipt

4 eetlepels Ekoplaza olijfolie

1 eetlepel witte wijnazijn

1 theelepel mosterd

1 eetlepel water

Bereidingswijze

bij

Boen de krieltjes schoon en kook ze in 20 minuten gaar (schillen is niet nodig).

bij

Was de radijsjes en snijd ze in kwarten. Snijd ook de tomaten en de eieren in parten.

bij

Kook de peultjes in 2-3 minuten beetgaar. Stort de peultjes in een vergiet en laat ze ‘schrikken’ onder koud stromend water, zo blijven ze lekker knapperig en frisgroen van kleur.

bij

Meng de sla met de peultjes en radijs in een grote schaal of slabak. Voeg ook de sojabonen toe.

bij

Maak de dressing: doe alle ingrediënten in een jampotje, deksel erop en schudden maar (de dressing in een kom mengen kan ook). Giet de dressing over de salade en schep voorzichtig om.

bij

Voeg de in partjes gesneden krieltjes, de tomaten en eieren bij de rest van de salade. Klaar is de salade: tijd om op te scheppen.

Werk je in de keuken liever niet vanaf een scherm? Download en print het recept!


Download het recept


Dit recept is beschikbaar gesteld door:

bij

Zin in nog meer lekkere recepten? Kijk op: ekoplaza.nl/recepten


Terug naar de recepten!