logo-bioboer
Juul en Junior en hun recepten

Recepten

Junior en zijn tweelingzus Juul weten alles over biologisch eten. Ze verkopen het in hun kraampje bij de bio-boerderij.

Biologische producten

bijJuul en Junior zien dat steeds meer mensen willen weten waar hun eten vandaan komt en hoe het is gegroeid. Hoe de boer is om gegaan met de grond, de bijen en andere insecten, de weidevogels en de biodiversiteit? Hoe lang jouw banaan, sinaasappel of aardbei onderweg is geweest naar de supermarkt en hoe het is verpakt?

Juul en Junior

Maak kennis met Juul en Junior

Wil jij net als deze tweeling een bijdrage leveren? Jij kan de natuur steunen door:

...bioboer te worden! Start je eigen moestuintje! Klik op de worm onderin de pagina om meer te leren over het starten van een eigen moestuin. Terra vertelt je precies hoe je dat kunt doen.

bij...biologische producten te kopen! Op deze pagina vind je verschillende recepten voor heerlijke gerechten die op basis van biologische producten worden bereid.

...vooral groente en fruit van het seizoen te eten. Ekoplaza helpt je daarbij, want het aanbod in de winkel is al afgestemd op wat er lokaal wordt geoogst in het seizoen.

...op verpakkingen te letten! Weg met plastic! Neem een eigen tas mee naar de winkel. Hoe minder plastic je weg hoeft te gooien, hoe beter!


Zelf bioboer worden?

Heb jij de gratis ontdekkingsposter al opgehaald in de winkel? Samen met de stripfiguurtjes Ignis, Aer, Terra, Aqua, Juul en Junior leer je hoe je de bodem verzorgt waarop ons eten groeit. In deze film nemen bioboer Gerrit en bodemonderzoeker Jeroen je mee naar een biologische boerderij om de kneepjes van het vak te laten zien.