logo-bioboer
Terra en het bodemleven

Bodemleven

bijTerra houdt heel erg van de natuur. Zelfs van alle kleine beestjes die onder en op de grond wonen, die houden alles goed in balans. Ze zijn dan wel onzichtbaar, maar super nuttig!

Biodiversiteit

Hoe meer verschillende beestjes er in de natuur leven, hoe gezonder de natuur is. Hoe meer verschillende gewassen er boven de grond groeien hoe beter voor het leven onder de grond. Dit heet biodiversiteit.

Aqua en de bloemen

Maak kennis met Terra

Terra zorgt als bioboer extra goed voor de grond en het bodemleven door:

bij...verschillende soorten gewassen af te wisselen (vruchtwisseling). Niet steeds hetzelfde inzaaien zorgt dat de grond niet uitgeput raakt.

bij...geen gif, kunstmest of bestrijdingsmiddelen te gebruiken, dat verstoort het bodemleven en de natuur op en rond de boerderij.

bij...hulp in te roepen van natuurlijke bestrijders zoals lieveheersbeestjes, zweefvliegen en sluipwespen. Die eten insecten die Terra juist niet op haar gewassen wil hebben zoals luizen en rupsen.

bij...het bodemleven goed te voeden met compost (plantenresten) en zo min mogelijk natuurlijke mest (poep van dieren).


Zelf bioboer worden?

Heb jij de gratis ontdekkingsposter al opgehaald in de winkel? Samen met de stripfiguurtjes Ignis, Aer, Terra, Aqua, Juul en Junior leer je hoe je de bodem verzorgt waarop ons eten groeit. In deze aflevering onderzoeken Jeroen en Gerrit de bodem van een biologische akker. Bekijk hier wat ze allemaal tegenkomen.

Bekijk de complete video