logo-bioboer
Aqua en de bloemen

Bloemen

bijBloemen zijn niet alleen mooi om te zien en om lekker om aan te ruiken, weet bioboer Aqua, ze zijn super belangrijk in de natuur en op de boerderij!

Wilde bloemen

bijAlle bloemen zijn belangrijk. Dat geldt voor de bloemen aan de gewassen die na bestuiving vruchten kunnen worden. Maar het geldt ook voor de wilde bloemen langs de akkers.

Aqua en de bloemen

Maak kennis met Aqua

Wil jij net als Aqua graag ontdekken hoe bloemen eigenlijk groeien? En tegelijk je omgeving mooier maken voor jou en voor alle kleine insecten-vriendjes? Help jij mee?

Maak je eigen bloemenparadijsje door:

bijZaadjes van wilde bloemen te verspreiden! Denk aan je eigen tuin, in de groenstrook rond je huis of een speelpleintje.

bijKweek zonnebloemen! Ze zijn niet alleen mooi en vrolijk maar ook belangrijk voor insecten en vogels. Wie kweekt de hoogste?


Zelf bioboer worden?

Heb jij de gratis ontdekkingsposter al opgehaald in de winkel? Samen met de stripfiguurtjes Ignis, Aer, Terra, Aqua, Juul en Junior leer je hoe je de bodem verzorgt waarop ons eten groeit. In deze aflevering vertelt bioboer Gerrit meer over de natuurlijke bestrijders van vervelende beestjes op zijn akker.

Bekijk de volgende video


Biologisch bloemenzaad cadeau!

Klanten van Ekoplaza krijgen vanaf 5 mei één gratis zakje biologisch bloemenzaad bij aankoop van een Zuiver Zuivel of Weerribben Zuivel product.

Maximaal één zakje per kassabon, zolang de voorraad strekt (op=op).